3 tips til et bedre indeklima

Der er intet bedre, end når man har et lækkert indeklima i sit hjem, men hvordan får man det hele året rundt? Det har vi undersøgt, og derfor har vi samlet 3 tips til, hvordan du kan få et bedre indeklima i dit hjem, uanset om det er sommer eller vinter.

Undgå at tørre tøj indenfor

Det første tip er til alle dem, som ikke har en vaskekælder, eller har muligheden for at tørre tøjet udenfor. Det er vigtigt, at man ikke tørrer sit tøj i sin lejlighed, og det er det af den simple årsag, at det giver høj luftfugtighed i hele lejligheden, hvilket kan medvirke til dårligt indeklima. Hvis man ender med at tørre sit tøj indenfor, så anbefales det, at man har vinduet åbent hele tiden, eller at man gør det på badeværelset.

Luft ud med gennemtræk

For optimalt indeklima, så anbefales det, at man lufter ud med gennemtræk 2-3 gange dagligt. Når vi siger med gennemtræk betyder det, at man skal lufte ud, hvor man åbner flere vinduer, og gerne i hver sin ende af boligen. På den måde “trækker” man det dårlige luft ud gennem huset, og får det udskiftet med go og frisk luft. Når man lufter ud, så anbefales det, at man gør det i 5-10 minutter.

Få en luftrenser

En luftrenser er det nyeste af det nye, når man snakker godt indeklima. Det er en maskine, som kan hjælpe dig til at få renset luften løbende i din bolig, helt uden at du skal åbne vinduer eller døre. Hvis du vælger en luftrenser, så vælg en med et godt filter, da den vil rense luften mere optimalt. Derudover skal du være opmærksom på hvor mange kvadratmeter luftrenseren er lavet til at rense, så du ikke køber en, som kun kan klare 20 kvadratmeter, når du bor i et hus på over 100.