skøjter

Det skal du være opmærksom på, når du køber skøjter

Det skal du være opmærksom på, når du køber skøjter

advertorial

Uanset hvilke type skøjter du har har planer om at købe. Hockey-, Kunst- eller fritidsskøjter er der nogle ting der går igen. Blandt andet skal de sidde godt og behageligt på dine fødder. Det skal de allerede gøre, når du prøver dem.

Gør de ikke det når du køber, vil de heller ikke gøre det senere. Brug derfor tid på at prøve flere par skøjter, inden du beslutter dig for, hvilke par du vil købe.  

Når du prøver skøjter er det en god ide at have et par ekstra sokker på. Lige som når du er ude på isen. Det giver dig en bedre følelse af, hvordan skøjterne passer til din fod. 

skøjter

Skøjterne skal passe til din fod

Som nævnt er det vigtigt at skøjterne passer til din fod og ikke er for stor. Også selvom du stadig vokser. Ellers vil du ikke have ordentlig kontrol over skøjterne, når du står på isen. Din hæl må ikke “svuppe” når du har skøjterne på. Der må max. være en halv til hel cm. plads, når du har skøjterne på. Det giver plads til at fødderne kan vokse, også når de får det varmt.

Da skøjterne er lavet af læder går der noget tid inden de passer til din fod. I den periode skal du forvente at få vabler. Også selvom skøjterne passer til din fod. Du kan vælge at have dem på hjemme. Husk skinnebeskyttelse, så du ikke laver ridser i gulvet eller du kan vælge at tage dem i brug med det samme. Begge dele er lige korrekt. 

Det er vigtigt at holde sine skøjter rene og pæne. I dag laves skinnerne ofte af hårdt materiale, så de kan holde længere. Alligevel er det vigtigt at sikre at skinnerne er up to date og skarpe. Er de det ikke skal du sørge for at få dem slebet.