Gode råd når du skal købe varmepumpe

Der kan være mange penge at spare på at udskifte dit olie eller gasfyr med en varmepumpe. Især fordi varmepumper er mere bæredygtige og driftøkonomiske i forhold til fjernvarme. En varmepumpe er et smart varmeanlæg, som kan udnytte varmen i luftet eller i jorden, og opvarme boligen på den måde.

Selvom varmepumper selvfølgelig bruger el, så er de dog langt mere miljøvenlige, og derudover også billigere i drift, end når du bruger almindelig elvarme. Den bruger nemlig kun omkring en fjerdel af den elektricitet, som du ville bruge, hvis du varmede din bolig op med en el-radiator. En varmepumpe kan i princippet bruges i alle typer af bygninger. Du kan læse mere på https://jensen-koel.dk/varmepumper/

Jordvarmepumpe

En jordvarmepumpe kendes også som en væske til vand-varmepumpe. Den udnytter den varme, som er i jordens øverste lag. Her bliver jordvarmen ledt til varmepumpen gennem en lang og væskefyldt slange, som er gravet ned i jorden. Selvom temperaturforskelen er meget lille, så er metoden ret effektiv. Det betyder, at du kan nøjes med en jordvarmepumpe uden at skulle bruge andre varmekilder, uanset hvilken årstid det er, eller hvor stor boligen er. 

Fra varmepumpen bliver jordvarmen overført mellem en varmeveksler til bygningens varmeinstallation, og kan derefter overføres til radiatorer, gulvvarme eller vandvarmeren.

Luft til vand varmepumpe

Hvis du ikke har plads til at grave en slange ned uden for din bolig, hvilket er ganske forståeligt og meget naturligt, så kan en luft til vand varmepumpe være en god løsning. Den er nemlig bygget op af en ude del, der har en blæser, ligesom man kender fra en aircondition.

Denne type varmepumpe bruger den varme luft, der allerede er i et rum eller udendørs, til at genere mere varme. Med andre ord, så fungerer den i princippet på samme måde som jordvarmepumpen, hvor varmen blot kommer fra luften i stedet for jorden. Den er dog ikke helt så effektiv.