Hvorfor skal jeg købe et gyngestativ?

Har du børn, og ser du gerne at de tilbringer mere tid udendørs med aktiv leg end inden døre med passiv underholdning fra tablets og spil konsoller? Så kan du med fordel anskaffe et gyngestativ.

Med et gyngestativ er der lagt op til timevis af morsom og udviklende leg i haven. Du slipper for at skulle tilbringe mange timer som barnets ledsager på den lokale legeplads – og barnet slipper for at skulle stå i kø for at få lov til at bruge gyngerne.

Et gyngestativ understøtter barnets udvikling

Når et barn gynger bliver dets balance sans stimuleret og udfordret. Samtidig styrker gynge bevægelsen udviklingen af barnets koordinations evne, og barnet udvikler en fornemmelse for egne grænser. Der er, med andre ord, udelukkende gode grunde til at udruste haven med et gyngestativ hvis du har børn.

Hvordan finder jeg det rette gyngestativ til min have?

Næsten uanset størrelsen på din have kan du få plads til et gyngestativ. Du bør ikke gå på kompromis med gyngestativets kvalitet – og dermed stabilitet – for at få plads til det i haven. Det er altid bedst at købe et solidt gyngestativ som er godkendt og testet således at du er sikker på at det kan holde til børnenes til tider voldsomme leg. Det er en god idé at købe et gyngestativ med plads til mere end én gynge.

Visse gyngestativer er så smarte at du giver mulighed for at skifte gyngerne ud. Har du således børn på forskellige alderstrin kan du have en gynge med sele eller med et sæde egnet til helt små børn side om side med en mere traditionel gynge til de lidt større børn. Efterhånden som det mindste barn vokser til og selv kan styre gyngen kan det også få en rigtig gynge som kan komme rigtig højt op. Og har et af børnene venner på besøg kan begge gynge på samme tid.

Du kan læse mere om valg af stativ på husblog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *