tilbygning

Kan alle lave en tilbygning?

Kan alle lave en tilbygning?

editorial

Skal du have lavet en tilbygning i Odense, og tænker du på, om det er noget, alle “bare” kan gøre? Det er ikke så enkelt endda. Heller ikke selvom du allerede har fundet den tømrer, der skal udføre arbejdet.

Der er nogle få ting, du skal være opmærksom på, før du går i gang med processen omkring en tilbygning. Det er nemlig ikke noget, alle bare kan kaste sig over.

– du skal først og fremmest have en byggetilladelse fra kommunen.

– For det andet er det vigtigt, at du – eller din tømrer – udarbejder detaljerede planer for tilbygningen, så alle er på samme side i forhold til, hvad der skal bygges.

– Og endelig skal du, når tilbygningen er færdig, også have en godkendelse fra kommunen, et såkaldt “afsluttende syn”.

Hvis du vil undgå stressende overraskelser eller forsinkelser, er det altid bedst at rådføre dig med en professionel, inden du går i gang med dit projekt. De kan hjælpe med at sikre, at alt går efter planen.

tilbygning

Få hjælp fra en byggesagkyndig

Er du ikke håndværker, kan du have stor glæde af at have en byggeleder på opgaven. En der ikke er relateret til den tømrer, der står for at opføre din tilbygning. For eksempel en byggesagkyndig, der kan vurdere, om alt er udført efter gældende lovkrav.

Derudover er det altid en god idé, hvis du sørger for, at der er luft i budgettet til uforudsete udgifter. For selv med de bedste planer er der altid en risiko for, at der dukker noget op, som du ikke har taget højde for.

Når alt går efter planen, kan en tilbygning være en fantastisk måde at forbedre dit hjem på. Men det er vigtigt at huske, at det ikke er et gør-det-selv-projekt. Der skal eksperter på banen, så du får et flot og professionelt resultat.