Kan du tage et produkt med hjem fra dit autoværksted, du arbejder ved?

Man kan være ansat i en stilling som alt fra mekaniker til sekretær og lærling af en af disse eller noget andet ved dem her: http://www.hoejbyautocenter.dk/

Dette kan du bruge som et konkret eksempel, hvis du på den måde får lettere ved at forestille dig en konkret arbejdsplads i form af et autoværksted.

Dog skal det indvendes, at det fortsatte eksempel ikke nødvendigvis gælder ved dette sted, men udelukkende bruges for at konkretisere et eksempel.

Arbejder du på et andet autoværksted, så kan du blot bruge det, da du nok kender dette sted markant bedre end et sted, du måske ikke kender til – eller har intentioner om at overflytte til, eller tidligere har arbejdet hos.

Tingene kan dog have ændret sig radikalt siden sidst, man var der. Dette skal man huske på.

Med “produkt” mener vi ikke, at man tager en hel bil med hjem, som måske er blevet skrottet eller kasseret, fordi firmaet har dømt bilen defekt og ubrugelig til at reparere, hvorfor det vil blive for dyrt for kunden.

Men det kan jo tænkes, at man finder nogle reservedele nede i bilen, som man selv kan bruge derhjemme på ens egen bil eller en anden bil, man ejer eller deler med en anden.

Her skal man huske på, at der både findes lovgivning omkring at blande det private med ens arbejde, og så har det givne autoværksted nok også en politik for, hvad man må på det givne område.

Det duer jo for eksempel ikke, hvis du tager noget med hjem uden at betale for det, som værkstedet kunne have brugt til at fikse en anden kundes bil, som de så kunne tjene på.

Dog kan der måske gøres en undtagelse, hvis en given del ikke kan genbruges, og man samler på den slags og ikke skal bruge den til noget funktionelt.

Undersøg dog dette først, inden du bare tager noget med hjem.