Slip pillemisbruget med et ophold på et misbrugscenter

De fleste forbinder ordet misbruger med en narkoman, som er blevet afhængig af hårde stoffer så som kokain, heroin eller amfetamin. Men mange andre substanser kan blive genstand for misbrug – og et afhængigheds betinget misbrug behøver faktisk ikke engang en substans. Det er muligt at udvikle et misbrug af spil og gambling, sex, shopping eller skærme. Og selv lovlige stoffer som for eksempel receptpligtig medicin kan blive objekt for en afhængighed. Denne type misbrug er ikke på nogen måde bedre eller mindre skadelig for krop og sjæl end narkomani eller alkoholisme. Faktisk er pillemisbrug blandt de største afhængigheds relaterede problemer i dagens Danmark.

Hvorfor bliver man afhængig af læge ordineret medicin?

Når man netop er blevet opereret, eller har været udsat for et traume, er det ikke ualmindeligt, at lægen udskriver medicin som kan dulme og lindre smerter. Iden for de seneste år er de såkaldte opioider blevet særdeles populære til dette formål. En opioid er et syntetisk fremstillet medikament, hvis egenskaber efterligner opiater, det vil sige primært morfin. Dette betyder, at opioiden – foruden sine smertestillende effekter – også medfører en ganske behagelig, og i nogle tilfælde direkte euforiserende, rus.

Samtidig vil et længere varende forbrug af opioider forårsage rod i hjernens eget belønnings system, hvilket igen medfører, at et ophør vil give anledning til svære, abstinens lignende symptomer, ikke ulig dem en narkoman oplever, når han eller hun tager en kold tyrker. Derfor er det ikke tilrådeligt, at du forsøger dig med afvænning på egen hånd, skulle du være endt i et pillemisbrug. Her bør du søge hjælp hos et professionelt misbrugscenter.

Behandlingscenter Stien – misbrugsbehandling i top klasse

Du kan for eksempel kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på mere information om centerets behandlings tilbud. Du kan også læse mere, og finde de relevante kontakt oplysninger, på https://behandlingscenter-stien.dk