Sommeren bliver længere med en overdækket terrasse

Beskyttelse mod vind, aftendug og sommerbyger betyder en længere sommer – og hvem ønsker ikke det her i Danmark? En Overdækket terrasse konstruktion til enhver type bolig er vejen til mere udetid og længere somre… så enkelt er det!

Hvilken overdækket terrasse-konstruktion?

Uanset om du bor i hus eller lejlighed kan du få en overdækket terrasse-konstruktion, der passer til din bolig og giver dig de eftertragtede længere somre. Du kan få overdækket terrasse i din have, på din altan og på åbne udeområde.

Det er ikke nødvendigt at vælge en overdækket terrasse-konstruktion, der går i forlængelse af boligen – du kan sagtens placere en overdækning på et åbent område på plænen eller en fritliggende terrasse. Fordelen ved de de åbne terrasse-konstruktion er, at du kan vende møblementet og dermed udsigten præcis den retning, du foretrækker. 

Der er flere typer konstruktioner…

En overdækket konstruktion til terrassen kan udformes på mange måder. Den klassiske konstruktion består af et træskellet med påmonterede tagplader. En mere moderne udgave er stålkonstruktionen med gennemsigtige glas- eller plastiktagplader, mens den fleksible løsning kan være lamelloft med mulighed for at trække loftgardin for efter behov. 

Husk, at uanset hvilken type terrasse-overdækning, du vælger, så kan du altid selv justere mængde at lys og varme med ekstra solafdækning under tagpladerne. 

Hvad passer til din bolig?

Ikke kun proportionerne skal være i orden, når du vælger en overdækket terrasse-konstruktion, også materialevalg betyder noget for, om den passer til din bolig.

Som udgangspunkt er det en god idé at gå efter så lette konstruktioner som muligt, hvis det er et lille område, der skal overdækkes – eksempelvis en altan. Til de fritstående overdækkede terrasser virker det derimod ofte mere stabilt med tunge konstruktioner af brede træstolper eller kraftigt metalstel. 

Gå efter gennemsigtige eller fleksible tagplader, hvor du ønsker maksimalt lysindfald, eller monter lukkede tagplader for at skærme mod solen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *