Vær opmærksom på totalomkostningerne ved køb af brugt bil

Et godt og grundigt hjemmearbejde er noget af det, der er afgørende for, hvor stor succes du har, når du skal købe en ny brugt bil. Du bør starte med at læse op på bilen. Hvad har tidligere ejere haft af oplevelser og hvad går ofte i stykker.

Er det noget der nemt kan laves eller koster det en halv bondegård. Det sidste bør afspejle sig i prisen. Når du kigger på biler er det vigtigt at du ikke udelukkende har fokus på bilens pris men også på bilens totalomkostninger. Det er derfor at det er vigtigt at undersøge om bilen er dyr når det kommer til værkstedsregninger, da det er med til at vurdere bilens totalomkostninger. Du kan blandt andet undersøge Frimann biler, når du leder efter en brugt bil. 

Derfor er totalomkostningerne vigtige

Der er stor forskel på hvad det koster i vægt og miljøafgifter alt efter hvilken bil du har kig på. Som en tommelfingerregel er en ældre bil langt dyrere end en ny. En ældre bil skal også oftere på værksted, hvilke ikke er billigt. Det vil typisk være billigere på den lange bane være billige at investere lidt mere i bilen, fordi du vil spare penge på afgifter og mekanikerregninger. Du vil også få en langt bedre bil.

Er du selv en dygtig mekaniker og kan lave det meste selv, kan du selvfølgelig overveje at det giver mere mening at købe en ældre bil.

Udover selve omkostningerne er det også en god ide at få en mekaniker til at gå bilen igennem, især hvis du køber hos en privat sælger. Hos en bilforhandler vil dit bilkøb være omfattet af købeloven og der er garanti og ofte har bilen allerede været forbi en mekaniker. Begge dele findes ikke, hvis du har købt hos en privat sælger. Her er bilen købt som beset.